De prijs werd uitgereikt tijdens het symposium van zorgondernemer.be over “Technologie in de zorg: vriend of vijand?”. Bijna 1.000 personen brachten online hun stem uit. De jury volgde de keuze van het publiek.

Zembro: slimme technologie, design en gebruiksvriendelijkheid

Wie wat slechter te been is, kiest vandaag voor een alarmcentrale. Deze heeft echter een aantal nadelen. Ze werkt meestal alleen binnenshuis, de vormgeving van de alarmknop is vaak stigmatiserend en gebruikers durven o.a. daarom de alarmknop weleens links te laten liggen. Andere armband-oplossingen kampen dan weer met het probleem dat ze te vaak moeten opgeladen worden of te beperkt zijn in functionaliteiten. De Zembro-armband wijkt op elk van deze punten af. Wie de armband ziet, denkt eerder aan een modern juweel dan aan een alarmknop. Zembro werkt overal waar de gebruiker de armband draagt. En de batterij gaat gemiddeld meer dan 10 dagen mee.

Bij de lancering richt Zembro zich op senioren en hun familie. Ondertussen werkt Zembro ook op toepassingen voor de professionele markt zoals thuisverpleegkundigen.

De jury was gecharmeerd door het mooie design en de mogelijkheden van de Zembro-armband en ziet hierin opportuniteit voor een betere thuisverpleging en thuiszorg. Daarom verdient Zembro een extra steuntje in de rug.

Ga voor meer informatie naar zembro.eu of bekijk onderstaande video (toen nog Embracelet).