Met haar keuze voor SCA kiest de jury voor een mondiale speler in persoonlijke hygiëne als kandidaat Thuiszorgondernemer 2015. Het is een bewuste keuze voor verruiming en toont aan dat thuisverpleging en thuiszorg voor steeds meer bedrijven een volwaardige schakel in de zorg worden. Met TENA Identifi lanceert SCA bovendien een intelligente oplossing die het thuisverpleegkundigen makkelijker maakt om een informerende rol inzake incontinentie naar artsen op te nemen en gerichtere oplossingen per patiënt voor te stellen.

Tena NieuwsNaar schatting 70% van thuisverplegingspatiënten worden met incontinentie geconfronteerd. Niet alleen ouderen, ook jonge mensen. Sommige patiënten willen hun probleem niet onder ogen zien. Andere patiënten zijn er zich helemaal niet van bewust. Technologie komt de thuisverpleegkundige nu ter hulp: TENA Identifi meet over een periode van 72 uur uiterst nauwkeurig hoeveel urine een bewoner verliest en op welke momenten. Dit wordt vastgelegd in een rapport, waarmee u de incontinentiezorg exact op de bewoner kunt afstemmen.

Iris Van desteene (SCA-TENA): “TENA Identifi is één oplossing. Een andere oplossing die we recent lanceerde zijn pads die je in een luier kleeft en die door verkleuring onmiddellijk aangeven of er sprake is van een urineweginfectie. We zoeken dus naar slimme toepassingen die gerichte informatie geven, sneller tot een aangepaste behandeling leiden en de levenskwaliteit van de patiënt en zijn of haar behandelende thuisverpleegkundige verbeteren.”

Helping is the new selling

Tena IdentifiMet TENA Identifi en de pads sluit SCA naadloos aan op het thema van het symposium van Zorgondernemer.be “Technologie in de zorg: vriend of vijand?” SCA positioneren als een technologische speler in de incontinentiezorg zou te eng zijn. SCA blijft met TENA ook investeren in niet-technologische toepassingen: luiers voor diverse situaties en in verschillende maten, washandjes, zeep of zalf. Meer dan andere bedrijven wil SCA zich wel positioneren als kennispartner voor thuisverpleegkundigen. SCA organiseert al langer opleidingen in zorginstellingen, scholen, … Eind 2013 lanceerde het bedrijf een langlopende opleiding (in)continentie voor thuisverpleegkundigen i.s.m. met hogescholen en andere partners. Die opleiding krijgt nu een vervolg in de vorm van een 4-daagse opleiding “Expert (in)continentiezorg” die zich richt naar (thuis)verpleegkundigen en zorgkundigen. Een vijfde dag, met opleiding en training rond coaching van anderen inzake (in)continentie, is optioneel.

Iris Van desteene (SCA-TENA): “4 of 5 dagen is voor deze doelgroep veel haalbaarder dan een langlopende opleiding met stage. Voor de praktische organisatie werken we samen met OptimumC, een opleidings- en expertisecentrum. Zo kunnen deelnemers o.a. met opleidingscheques werken. Het initiatief toont aan dat SCA meer wil zijn dan een verkoopkanaal. Ook in 2015 is praten over incontinentie vaak nog een taboe. We willen de incontinentieproblematiek écht bespreekbaar maken omdat we er ook van overtuigd zijn dat de thuiszorgsector en de zorgsector in het algemeen dankzij een betere kennis, effectief betere oplossingen kan voorstellen. Oplossingen waar zowel de patiënt als de thuisverpleegkundige baat bij hebben. De positieve feedback geeft aan dat er een duidelijke behoefte is voor een brede specialisatieopleiding rond (in)continentie.”

Meer informatie? www.tena.be.

Geef SCA - Tena uw stem
Maak de bekendmaking van de Thuiszorgondernemer 2015 LIVE mee tijdens het symposium “Technologie in de zorg: vriend of vijand?” – Schrijf nu in.